Ultrabewerkt voedsel vormt groot gevaar voor de gezondheid

ultrabewerkt voedsel

Ultrabewerkt voedsel staat steeds vaker ter discussie Ultrabewerkt voedsel is een groeiend probleem voor de volksgezondheid. Steeds meer onderzoeken tonen aan hoe schadelijk deze producten zijn. Volgens een nieuwe internationale studie, gepubliceerd in het medische vakblad The Lancet, vormt ultrabewerkt…

Glutenvrije Flammkuchen

flammekugge

Flammkuchen is een klassiek gerecht uit de Elzas. Het lijkt op pizza, maar de smaak is lichter en frisser. Deze versie heeft een glutenvrije bodem, waardoor iedereen ervan kan genieten. Het gerecht is makkelijk te maken en ideaal voor een…

Overgevoeligheid voor glutamaat in gistextract

overgevoeligheid glutamaat gistextract

Overgevoeligheid voor glutamaat in gistextract: wat je moet weten Wat is gistextract? Gistextract is een natuurlijk ingrediënt dat veel wordt gebruikt in hartige producten. Denk aan bouillon, soepen, sauzen, chips en kant-en-klaarmaaltijden. (overgevoeligheid glutamaat gistextract)Het wordt gemaakt van gist, net…

Vetvervangers in light-producten

vetvervangers

Vetvervangers: gebruikt in light-producten Light-producten zijn al jaren populair bij mensen die willen afvallen of gezonder eten. Ze bevatten minder calorieën, minder suiker of minder vet. Om de smaak en structuur toch aantrekkelijk te houden, gebruiken fabrikanten vaak vetvervangers. Maar…

Moeilijker verzadigd raken door smaakversterkers

moeilijk verzadigd raken

Moeilijker verzadigd raken door smaakversterkers Veel mensen merken dat ze sneller trek krijgen na het eten van bewerkte producten. Dat komt vaak door smaakversterkers, zoals gistextract of E621 (mononatriumglutamaat). Deze toevoegingen geven voeding een intense umami-smaak. Dat is de vijfde…